Vreau si eu sa merg la scoala

Peter are sapte ani si merge la scoala. Are oinvatatoare, un manual de citire, unul de matematica, doua caiete si o multime de creioane cu care scrie si deseneaza.
Disponibilitate: In stoc
SKU: ECC905
30,88 lei incl TVA

Grupa de varsta: 4-9 ani
20 x 26 cm / carte cu coperta cartonata / 36 pag.
ISBN: 9786068996905 / An aparitie: 2023
Traducere de: Andreea Caleman

Peter are sapte ani si merge la scoala. Are o învatatoare, un manual de citire, unul de matematica, doua caiete si o multime de creioane cu care scrie si deseneaza. Are si o surioara, Lena, de cinci ani. „Vreau si eu sa merg la scoala!“, spune Lena în fiecare zi si, deseori, în camera pe care o împarte cu Peter, se joaca de-a scoala.

Cum o fi sa ai învatatoare? Ce povesti minunate sunt oare în manualele acelea frumos ilustrate? si ce tot trebuie sa scrii în caiete? I-ar fi mai usor sa se joace de-a scoala daca ar sti si ea cum este, de fapt, la scoala.

si, ce sa vezi, într-o zi, Peter îi spune Lenei: „Hai, vino cu mine ca sa vezi cum e la scoala.“ si cum e? Învatatoarea este prietenoasa, sa socotesti la tabla sau sa citesti nu pare asa greu, în pauza de masa copiii primesc clatite (bine ca Lena nu a nimerit în ziua în care la cantina se serveste peste), iar în recreatie, Lena se joaca alaturi de Peter si colegii sai în curtea plina de frunzele ruginii ale toamnei.

Astrid Lindgren (1907–2002) este cea mai cunoscuta scriitoare suedeza de literatura pentru copii. Copilaria petrecuta la ferma parintilor, alaturi de fratele sau si de cele doua surori, dragostea cu care a fost înconjurata, aventurile copilaresti si jocurile au fost sursa inepuizabila de inspiratie pentru povestile si personajele sale. Astrid Lindgren a crescut printre carti si a fost toata viata o mare sustinatoare a lecturii în randul copiilor: „O copilarie fara carti nu este copilarie. E ca si cum ai fi izgonit din locul fermecat în care poti gasi bucuria în stare pura.“ Cartile sale au fost traduse în zeci de limbi si au facut obiectul multor ecranizari. Dupa Fratii Grimm si Hans Christian Andersen, Astrid Lindgren este cel mai tradus autor de literatura pentru copii.

Ilon Wikland (n. 1930) este o ilustratoare de origine estoniana care a ajuns în Suedia ca refugiat în 1944. În 1953 a fost angajata la editura Rabén & Sjögren, unde a întalnit-o pe Astrid Lindgren si au început o lunga si fertila colaborare. Dintre toti artistii cu care a lucrat scriitoarea suedeza, Ilon Wikland este cea care i-a ilustrat cele mai multe dintre carti.